Blog | Fedima Romania

Blog

Fedima Romania

UE interzice utilizarea dioxidului de titan (E171) în produsele alimentare din 2022

Aspecte legislative și practice Ce este dioxidul de titan sau E171? Un colorant alb, sub formă de pulbere, folosit pe scară foarte largă atât în industria alimentară cât și în cea farmaceutică pentru a da…
Citește mai mult

A fost nevoie de o pandemie pentru ca risipa alimentară să revină mai conștiincios pe agenda publică

Ce a urmat după martie, 2020 Ne amintim cu toții pozele cu cozile lungi în fața și înăuntrul marilor magazine, din timpul primului val pandemic generat de Covid19. Ne amintim și rafturile goale în urma…
Citește mai mult

Alimentația sănătoasă și siguranța alimentară sunt criteriile decisive care vor influența, pe termen lung, alegerile consumatorilor

Blocajul datorat pandemiei, pe lângă impactul asupra vieții noastre sociale, a influențat multe tendințe importante în urmă cu doi ani și a generat o serie de modificări în comportamentul consumatorilor. Aceștia își doresc siguranță, transparență,…
Citește mai mult

Fascinația varietății și investițiile care cresc echipe

Rutina, ceasul global în panificație, patiserie și cofetărie În industria de producție și furnizare a ingredientelor pentru panificație, patiserie și cofetărie rutina este foarte importantă. Puține industrii în secolul XXI mai au un ritm sincronizat…
Citește mai mult

Schimbarea: generatorul de panici sau declanșatorul de oportunități?

Butonul roșu pe care companiile locale din brutărie, patiserie și cofetărie să îl evite. În urma pandemiei generate de COVID-19 au rămas foarte multe situații neclare de gestionat pentru mediul privat. Mai ales pentru antreprenorii…
Citește mai mult

Putem privi cu mai multă încredere și claritate spre viitor dacă punem în prezent un accent hotărât pe educație

Când toată lumea educă pe toată lumea și tot este nevoie de educație Când cauți pe internet ”educarea consumatorului” o să găsești peste 900,000 de surse de informare. De la cele legislative la cărți, videoclipuri…
Citește mai mult

Gustul de mâine – dezvoltare de noi produse

Consumatorul modern are propriile preferințe, atitudini și moduri în care percepe industria produselor de brutărie-panificație-cofetărie; iar dorința lui este de a avea un cuvânt de spus în realizarea produselor. Descrierea modului în care gândesc consumatorii…
Citește mai mult

Percepția consumatorilor în ceea ce privește prospețimea produselor

Prospețimea este un atribut holistic atribuit unui produs alimentar, care include cel mai adesea, în ce măsură și-a păstrat calitatea și este opusul celui rămas sau degradat. Definițiile prospețimii evoluează și au apărut noi criterii…
Citește mai mult

Pâinea în dieta zilnică

Pâinea este un aliment important în viața de zi cu zi. O dietă echilibrată este baza unei bune sănătăți, și putem afirma că pâinea face parte dintr-un stil de viață sănătos. Cu toate astea consumul…
Citește mai mult