Gustul de mâine – dezvoltare de noi produse | Fedima Romania

Gustul de mâine – dezvoltare de noi produse

Fedima Romania

Consumatorul modern are propriile preferințe, atitudini și moduri în care percepe industria produselor de brutărie-panificație-cofetărie; iar dorința lui este de a avea un cuvânt de spus în realizarea produselor.

Descrierea modului în care gândesc consumatorii este o sarcină foarte dificilă, iar înțelegerea preferințelor consumatorilor este foarte importantă pentru pentru dezvoltarea de noi produse. Din acest motiv, marii jucători din piața de ingredient pentru industria de panificație-patiserie și cofetărie, au propriile laboratoare de analiză senzorială unde specialiști și consumatori desăvârșesc rețetele produselor inovative.

Este ideal să implici și consumatorul în elaborarea de noi produse, deoarece el analizează produsul urmărind alți factori, mult mai complecși, decât un tehnolog care este atent mai mult la chimia din spatele produsului.

Consumatorii sunt întotdeauna bucuroși să deguste produse noi. Mai mult, la descrierea produsului, opinia lor este mult influențată și de alte elemente precum locația și mediul social, informațiile despre produs regăsite pe etichete, ambalaje sau materiale de promovare, marcă sau experiența lor anterioară. Acest lucru este esențial în dezvoltarea unui nou produs.

În concluzie, dezvoltarea unui nou produs trebuie să ia în calcul preferințele actuale ale consumatorului, și să își cunoască foarte bine piața. Iar lansarea de produse noi pe piață reprezintă o importantă sursă de creștere a profiturilor unei firme.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *