Pâinea în dieta zilnică | Fedima Romania

Pâinea în dieta zilnică

Fedima Romania

Pâinea este un aliment important în viața de zi cu zi. O dietă echilibrată este baza unei bune sănătăți, și putem afirma că pâinea face parte dintr-un stil de viață sănătos.

Cu toate astea consumul de pâine a înregistrat un declin în toată UE pe parcursul ultimilor ani. Motivele scăderii consumului de pâine sunt multe și variate. Se datorează, în principal, modificărilor aduse în obiceiurile noastre alimentare și de viață.

Pâinea și cerealele sunt fundamentale în alimentația omului, fiind la baza celor mai multe piramidele alimentare. Cu alte cuvinte, pâinea aparține familiei alimentelor care trebuie să formeze o parte majoră a unei diete echilibrate.

În mintea consumatorilor, pâinea îngrașă … Dimpotrivă, datorită compoziției sale, pâinea ne ajută la reechilibrarea dietei dacă este consumată în cantități responsabil de 100-150 g /zi (2-3 felii).

Pâinea este o matrice excelentă pentru introducerea în alimentație a ingredientelor sănătoase: cereale integrale, nuci, semințe, fructe etc. Aceste ingrediente duc la sortimente de pâine mult mai hrănitoare  și sănătoasă. În afară de aspectul său, produsul are un conținut nutritiv sănătos (carbohidrați, proteine, minerale, vitamine și fibre etc.), care reprezintă un beneficiu atât pentru copii, cât și pentru adulți. Într-o dietă sănătoasă, echilibrată, carbohidrații ar trebui să reprezinte aproximativ 60% din consumul total de energie. În funcție de conținutul de fibre, consumul de pâine poate contribui la reglarea tranzitului intestinal și la prevenirea cancerului de colon.  Pâinea are calități nutritive incontestabile care o fac perfectă pentru o dietă sănătoasă. Din păcate, mulți consumatori nu sunt conștienți de beneficiile sale.

Trebuie să conștientizăm faptul că consumul de pâine este o plăcere în viața de zi cu zi. Multiplitatea de sortimente și varietăți de pâine ne oferă și posibilitatea de a o consuma în multe ocazii și combinații. Pâinea completează majoritatea produselor alimentare: ciocolată, șuncă, brânză, carne rece, ouă, etc… astfel puteți pregăti un sandwich cu aproape orice alt aliment!

Ce trebuie să reținem este faptul că, pâinea contribuie la un stil de viață sănătos, iar corpul nostru are nevoie de nutrienții oferiți de acesta. Înlocuirea ei cu alte produse alimentare, nu face decât să influențeze negative echilibrul nutritiv din dieta noastră zilnică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *