Cine suntem | Fedima Romania

Cine suntem

Fedima Romania

FEDIMA ROMÂNIA – Asociaţia Română a Producătorilor şi Furnizorilor de Ingrediente pentru Industria Panificaţiei, Patiseriei şi Cofetăriei are ca obiectiv principal promovarea unui numar mare si divers de proiecte in interesul comun al membrilor si clientilor.
Membrii FEDIMA ROMÂNIA (Asociaţia Română a Producătorilor şi Furnizorilor de Ingrediente pentru Industria Panificaţiei, Patiseriei şi Cofetăriei) reprezintă cei mai importanţi producători de ingrediente pentru industria panificaţiei, patiseriei şi cofetăriei, prezenţi în România.

Obiective Statutare

 • Furnizarea şi promovarea informaţiilor adecvate din industrie, la nivel naţional şi international;
 • Iniţierea şi promovarea de proiecte conform intereselor comune ale membrilor asociaţiei şi clienţilor lor;
 • Monitorizarea legislaţiei existente şi promovarea unor propuneri legislative relevante pentru industrie;
 • Reprezentarea membrilor în organizaţii naţionale şi internaţionale relevante şi încurajarea cooperarii cu alte asociaţii şi federaţii la nivel naţional şi internaţional;
 • Furnizarea de informaţii tehnice şi ştiinţifice din domeniu şi a celor necesare pentru fabricarea produselor în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Misiunea noastră

 • Asigurarea unui mediu favorabil pentru o industrie durabilă și inovatoare.
 • Reprezentarea intereselor industriei de ingrediente pentru panificaţie, patiserie, cofetărie în organizații naționale și internaționale din domeniu.
 • Crearea condițiilor optime pentru schimburi informaționale în domeniul acestor industrii în plan intern sau internațional;
 • Inițierea și promovarea de proiecte în interesul comun al membrilor asociației și partenerilor.
 • Încurajarea de recrutare si training personal din domeniul panificației, cofetăriei și patiseriei;
 • Organizarea de conferinţe, colocvii, seminarii, dezbateri în domeniul panificatiei, cofetariei și patiseriei.
 • Informarea corecta a consumatorului final.

FEDIMA ROMÂNIA colaborează strâns cu alte organizații publice și private din industriile aferente, pentru a crește impactul tuturor acțiunilor printr-o cooperare eficientă.

Cui ne adresam?

Companiile reprezentate de Fedima România oferă o gamă largă de produse destinate producătorilor din panificație-patiserie și cofetărie, precum și celor din alte domenii precum ciocolaterie, bombonerie, produse zaharoase etc.

România este o țară cu un bogat tezaur cultural și culinar, ceea ce o plasează printre țările atractive pentru companii ce activează în zona industriei alimentare.

Produsele de panificație-patiserie și cofetărie sunt legate de  tradițiile naționale și / sau regionale, ceea ce determină Producătorilor şi Furnizorilor de Ingrediente pentru Industria  Panificaţiei, Patiseriei şi Cofetariei  să ofere soluții personalizate atât clienților ce lucrează la nivel artisan (brutar, cofetar, ciocolatier etc.) dar și celor care ce lucrează la nivel industrial.

Istorie

FEDIMA ROMANIA a fost înfiinţată la data de 13.05.2011

2011 – Fedima România a fost înființată în 13. mai. 2011 și a fost înscrisă în Registrul special de evidență a organizaților patronale pe 09.09.2011.

2011- Începând cu anul 2011 FEDIMA ROMÂNIA este membru la FEDIMA (Federation of European Manufacturers and Suppliers of Ingredients to the Bakery, Confectionery and Patisseries Industries).

FEDIMA este cea mai importantă și reprezentativă asociație la nivel European cu membri din zona producătorilor de ingrediente pentru industria de panificație-patiserie și cofetărie. Fedima a fost înființată la 20 mai 1969 în Milano, Italia. Fedima este acronimul francez pentru Fédération des Industries de Matières Premières et Améliorants pour la Boulangerie et confiserie dans la CEE – Federația Materiilor Prime și Îmbunătățirilor pentru Industria de panificație și cofetărie din CEE. Cea mai recentă modificare a numelui a fost formulată în 2019 este de Federation of European Manufacturers and Suppliers of Ingredients to the Bakery, Confectionery and Patisseries Industries www.fedima.org

2014- Începând cu anul 2014 FEDIMA ROMÂNIA este membru Federația Patronală Română din Industria Alimentara de ROMALIMENTA.

Federatia Romalimenta, înființată în 1994, aduce laolalta firme din industria alimentara si a bauturilor, cu scopul de a promova etica profesionala si comerciala, precum si de a sustine interesele societatilor comerciale din aceasta ramura.www.romalimenta.ro