Pâinea în dieta zilnică
Pâinea este un aliment important în viața de zi cu zi. O dietă echilibrată este baza unei bune sănătăți, și putem afirma că pâinea face parte dintr-un stil de viață sănătos. Cu toate astea consumul de pâine a înregistrat un declin în toată UE pe parcursul ultimilor ani. Motivele scăderii consumului de pâine sunt multe și variate. Se datorează, în principal, modificărilor aduse în obiceiurile noastre alimentare și de viață
Gustul de mâine – dezvoltare de noi produse
Consumatorul modern are propriile preferințe, atitudini și moduri în care percepe industria produselor de brutărie-panificație-cofetărie; iar dorința lui este de a avea un cuvânt de spus în realizarea produselor.
Percepția consumatorilor în ce privește prospețimea produselor
Prospețimea este un atribut holistic atribuit unui produs alimentar, care include cel mai adesea, în ce măsură și-a păstrat calitatea și este opusul celui rămas sau degradat. Definițiile prospețimii evoluează și au apărut noi criterii care influențează percepția asupra calității consumatorilor. Proprietățile senzoriale ale alimentelor contribuie semnificativ la percepția privind prospețimea, dar aceste proprietăți nu sunt ușor identificate și descrise, deoarece acestea vor varia considerabil, în funcție tipul de produs supus analizei.